GT40s.com
MK-I  MK-II  MK-III  MK-IV  GULF  MIRAGE  J-CAR  LOLA
GT40s.com
Home Forum Gallery Support GT40s.com  
Register FAQ Advertisers Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   GT40s.com > >

Notices

GT40 Tech - Fueling, Electrics, & Engine Cooling Petrol, Electrons, & Water

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11th September 2017, 10:52 PM   #1
superflyte's Avatar
superflyte
5 Tenths
Australia
 
Join Date: Jun 2007
Location: Melbun
GT40: Absolute Pace
Posts: 593
ECU Options - MoTec or Haltech

I'm getting to the pointy end of the engine build phase, and am after some advice...

ECUs: I've narrowed it down to the MoTec M150(GPR) and the Haltech Elite 2500 models.

The car is running drive-by-wire throttles, it needs cam control, and it needs analogue input for sequential gear lever / shift cut.

Has anyone had good / bad experiences with these units? Ease of tuning / after sales support?

Thanks in advance...
superflyte is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2017, 07:52 PM   #2
ricadona's Avatar
ricadona
A Tenth
Australia
 
Join Date: Jun 2003
Location: Perth Australia
GT40: Roaring Forties
Posts: 193
Re: ECU Options - MoTec or Haltech

Troy,
Go with the Haltech elite 2500. Great unit and dont need to pay extra to unlock features like you do with motec.

I fitted one to a 8stacked 383cui ls1 cobra earlier in the year and found support and service excellent.

I also ended up putting a 550 version on my Ralt and will probably put one on my second Ralt too.
__________________
Rick Virago.
RF40#035, 84 Ralt RT5 85 Ralt RT5
ricadona is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2017, 07:48 AM   #3
albanygt40's Avatar
albanygt40
10 tenths
Australia
 
Join Date: Nov 2005
Location: Australia
Posts: 1,318
Re: ECU Options - MoTec or Haltech

A friend of mine is fitting the new Motec to his GT40.... says its very good, he is using fly by wire and all sorts, if you can afford Motec go that way.
__________________
RF GT40
Pantera #3646
albanygt40 is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2017, 07:36 PM   #4
ricadona's Avatar
ricadona
A Tenth
Australia
 
Join Date: Jun 2003
Location: Perth Australia
GT40: Roaring Forties
Posts: 193
Re: ECU Options - MoTec or Haltech

Most importantly, talk to who is going to set it up and tune. You are planning on using fairly advanced features so the tuner needs to be up to speed with what they are doing and not using your car as a training / learning tool.
__________________
Rick Virago.
RF40#035, 84 Ralt RT5 85 Ralt RT5
ricadona is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2017, 08:32 PM   #5
superflyte's Avatar
superflyte
5 Tenths
Australia
 
Join Date: Jun 2007
Location: Melbun
GT40: Absolute Pace
Posts: 593
Re: ECU Options - MoTec or Haltech

Great advice. I have some good contacts through Motec now, including the tune / set up guys.
superflyte is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2017, 07:58 AM   #6
albanygt40's Avatar
albanygt40
10 tenths
Australia
 
Join Date: Nov 2005
Location: Australia
Posts: 1,318
Re: ECU Options - MoTec or Haltech

Ricky is right doesn't matter how much coin you spend your car runs as good as the tuner has set it up.
__________________
RF GT40
Pantera #3646
albanygt40 is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2017, 08:21 AM   #7
Ron Earp's Avatar
Ron Earp
Administrator
United States
 
Join Date: Sep 2001
Location: NC, USA
GT40: None.
Posts: 6,913
Re: ECU Options - MoTec or Haltech

Megasquirt. All the features, huge enthusiast support network, very inexpensive in comparison. Megasquirt 3 with the MS3 Pro controller will do anything you need.

MegaSquirt 3 | MegaSquirt
__________________
Ron Earp

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Ron Earp is offline   Reply With Quote
Old 16th September 2017, 06:11 AM   #8
superflyte's Avatar
superflyte
5 Tenths
Australia
 
Join Date: Jun 2007
Location: Melbun
GT40: Absolute Pace
Posts: 593
Re: ECU Options - MoTec or Haltech

There you go Dave, maybe we can use that Megasquirt ecu from the TR8 after all...

Thanks Ron. I have a brand new, complete MS set up that was intended for a Triumph project of mine, but was a little problematic with connectivity. Might be an earlier version, I've had it for a while.

Last edited by superflyte; 16th September 2017 at 06:17 AM.
superflyte is offline   Reply With Quote
Old 17th September 2017, 07:55 AM   #9
albanygt40's Avatar
albanygt40
10 tenths
Australia
 
Join Date: Nov 2005
Location: Australia
Posts: 1,318
Re: ECU Options - MoTec or Haltech

Lol......My bad....
__________________
RF GT40
Pantera #3646
albanygt40 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
cut, haltech, lever, motec, shift


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:31 PM.